Over Dovre houtkachels

Dovre het familiebedrijf uit belgie dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, product en verkoop van haarden en kachels

Facebook

Volg Dovre op Facebook voor actuele informatie.

Website

Bekijk de website van Karel de kachelkraker voor het actuele assortiment.

Over Dovre houtkachels

Familie bedrijf Dovre

Dovre NV uit België is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van haarden en kachels uit hoogwaardig gietijzer. Het bedrijf is reeds sinds vele jaren een autoriteit op het gebied van ijzergieten. De producten van Dovre staan vooral bekend om hun kwaliteit en aantrekkelijk design, hoge rendement en milieubewuste verbranding. Deze prestatieparameters, die ruimschoots voldoen aan de internationale normen, worden met veel vakkennis en toewijding ontwikkeld. Dovre houdt van de authentieke warmte met echte vlammen en van producten met een smaakvol design die passen in iedere huiskamer. Het bedrijf blijft investeren in het creëren van individuele verwarmingsproducten die voldoen aan de strengste milieunormen wereldwijd!

Het karakter van Dovre

De haarden en kachels van Dovre vinden hun oorsprong in de strenge winters van het hoge noorden. Al meer dan 80 jaar bewijzen ze elke dag hun uitzonderlijke kwaliteit. In de afgelopen jaren hebben Dovre-producten ook in ons deel van de wereld een ijzersterke reputatie opgebouwd op het gebied van innovatieve verwarmingstechnologie. Honderdduizenden mensen genieten al in hun woonkamer van de gezellige warmte en het comfort van een Dovre. De kachels en haarden van Dovre zijn gemaakt van de perfecte warmtegeleider: hoogwaardig gietijzer.

Eigen gieterij

Sinds Dovre, begin jaren 80, in België een uiterst moderne gieterij bouwde, veroverde Dovre ook een stevige plaats op de toeleveringsmarkt: de hoge automatiseringsgraad van de gieterij voor gietwerk met geringe wanddikte en tot een gewicht van circa 30 kg. Ons gietwerk wordt gekenmerkt, niet alleen voor zijn vormvastheiden en grote maatnauwkeurigheid, maar zeker voor de esthetiek van zijn oppervlaktestructuur, die dankzij de ultrafijn vormzand-installatie een perfecte afwerking garandeerd.De Dovre-gieterij heeft zich gespecialiseerd in de productie van grote series, en is juist daarom de idiale partner voor gietijzer van hoge kwaliteit. Daarnaast beschikt Dovre over uitgebreide bewerkings- en montagefaciliteiten en zijn er een sterk uitgeruste plaatbewerkingsinstallatie en een hypermoderne emailleerinstallatie aanwezig.