Over Dik Geurts houtkachel

Dik Geurts is een Nederlandse houtkachel fabrikant en onderdeel van de eeuwenoude kwaliteitsproducent Dru Verwaming. Een houtkachel van Dik Geurts staat voor een schone verbranding en optimaal gebruiksgemak!

Facebook

Volg Dik Geurts op Facebook voor actuele informatie.

Website

Bekijk de website van Dik Geurts om nog meer informatie te krijgen.

Twitter

Volg Dik Geurts op Twitter voor actuele informatie.

Over de Dik Geurts houtkachel

Oer Hollands Dik Geurts

Dik Geurts is een authentiek Nederlands kachelmerk en produceert houtkachels en houthaarden van sublieme kwaliteit. Inmiddels is de haardenfabrikant al jarenlang toonaangevend op het gebied van design en verbrandingstechniek. Een houtkachel van Dik Geurts staat voor ambachtelijke vakmanschap en is ontworpen met passie. 

Ondertussen is Dik Geurts uitgegroeid tot één van de grootste kachelfabrikanten van de markt. Dit heeft ertoe geleidt dat Dik Geurts onderdeel heeft mogen worden van het grote Dru Verwarming BV, een haardenproducent met eeuwen aan ervaring van het fabriceren van kwaliteitsproducten.

Dik Geurts Folke houtkachelDik Geurts Folke houtkachel

Gebruiksgemak van Dik Geurts

Dik Geurts gelooft in de kracht van eenvoud. Daarom is een houtkachel van Dik Geurts simpel te bedienen en uitermate functioneel. De houthaarden zijn met één enkele luchtschuif nauwkeurig te reguleren.

Dik Geurts Modivar 5 houtkachelDik Geurts Modivar 5 houtkachel

Uitzonderlijk in ontwerp

Iedere houtkachel van Dik Geurts heeft haar eigen unieke uitstraling. Bij Dik Geurts gaat er veel aandacht uit naar het ontwerp van haar houtkachels.

Het assortiment varieert van neutrale modellen tot uitzonderlijke designhaarden. Zo is de neutrale Dik Geurts Ivar een populaire smaakmaker in ieder interieur. Daarnaast zijn er vele uitblinkers in het assortiment zoals de robuuste Dik Geurts Lars of de retro Dik Geurts Jannik. Ook voor moderne interieurs heeft Dik Geurts een veelzijdig aanbod. De strakke Dik Geurts Kalle of de Dik Geurts Vidar Triple zijn hiervoor spraakmakende voorbeelden.

Dik Geurts Ivar 8 Low houtkachelDik Geurts Ivar 8 Low houtkachel

Daarnaast fabriceert Dik Geurts ook verschillende designhaarden zoals de ronde Dik Geurts Odin of de strakke Dik Geurts Bora Corner. 

Dik Geurts Bora Corner houtkachelDik Geurts Bora Corner Cubes houtkachel

Dik Geurts houtkachelsVerlopen toppers uit het Dik Geurts assortiment waaronder de Babe, Britta, Mats, Olaf, Tor, Tornado, Vidar Large en de Yuna.

De kracht van een Dik Geurts

Waarom zijn de haarden van Dik Geurts zo populair op de markt? Wellicht heeft het te maken met de charme van het oer-Hollandse merk met de nuchtere uitstraling. Een haard van Dik Geurts moet degelijk en betrouwbaar zijn. Er wordt een strenge standaard voor kwaliteit gehanteerd bij de fabrikant. Daarom komt het vaak voor dat het rendement van een Dik Geurts hoger is dan bij vergelijkbare houtkachels.

Slechts één van de vele voorwaarden die Dik Geurts zichzelf stelt voorafgaand aan productie is dat de haarden voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en certificering.

Dik Geurts Vidar Triple houtkachelDik Geurts Vidar Triple houtkachel

Instyle en Prostyle inzethaarden

Naast een uitgebreide selectie aan vrijstaande kachels en houthaarden heeft Dik Geurts rekening gehouden met één van de grote vragen op de markt: Het vervangen van een open haard met een afsluitbare haard. Een houtkachel levert veel meer rendement op dan bij een open haard het geval is. Om gebruik te maken van de ruimte in een open haard heeft Dik Geurts een brede serie aan inzethaarden ontwikkeld. Deze haarden kunnen in de bestaande situatie geplaatst worden en brengen een rendement op van ongeveer 80%. Een open haard behaald gemiddeld slechts 15% rendement. Daarnaast zijn de uitstoot waarden van een open haard vele malen groter dan bij een houtkachel of inzethaard.

Dik Geurts Lars 1000 houtkachelDik Geurts Lars 1000 houtkachel

Door de lagere verbrandingstemperatuur in een open haard vindt er vaak een minder volledige verbranding plaats. Een houtkachel of inzethaard is juist zo ontworpen om de warmte tijdelijk vast te houden waardoor er een hogere verbrandingstemperatuur ontstaat. Dit heeft een positieve invloed op het verbrandingsproces en zorgt voor minder ophoping van creosoot in het rookkanaal. Hiermee voorkomt u een mogelijke schoorsteenbrand. Ook stookt dus veiliger en milieuvriendelijker wanneer u een degelijke houthaard of houtkachel laat plaatsen die in balans is met een goed rookkanaal.

Dik Geurts Instyle 700 inzethaardDik Geurts Instyle 700 inzethaard

De Dik Geurts Instyle inzethaard

De Instyle van Dik Geurts is een serie inzethaarden die variëren in uitvoering, grootte en vorm. Tot de serie behoren zestien verschillende haarden waaronder frontuitvoeringen, hoekhaarden, een driezijdige haard en een tunnelhaard. Een aantal inzethaarden zijn uitgerust met een ingebouwde ventilator waardoor de ruimte sneller verwarmd kan worden.

Dik Geurts Instyle Corner Slim 660-495 inzethaardDik Geurts Instyle Corner Slim 660-495 inzethaard

De Dik Geurts Prostyle inzethaard

De Dik Geurts Prostyle is net als de Instyle een serie inzethaarden. De Prostyle bevat zeven frontmodellen en een tunneluitvoering die, op één afwijking na, gelijk zijn aan dezelfde modellen uit de Instyle serie. De Prostyle inzethaard heeft namelijk gescreend glas en geen stalen deur. De ruit loopt hierbij vrijwel helemaal door tot de convectieopening. Het gescreende glas voegt hierbij meer contrast toe aan het vuurbeeld.

Dik Geurts Prostyle 1000 inzethaardDik Geurts Prostyle 1000 inzethaard

Varianten gesloten systeem

Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Daarnaast worden er steeds meer ventilatiesystemen toegepast in de nieuwbouw of rennovaties van woningen. Een houtkachel heeft een flinke hoeveelheid zuurstof nodig om de verbranding op niveau te houden. Daarom heeft Dik Geurts een tweetal technieken toegepast op diverse houtkachels uit het assortiment. Deze technieken maken het mogelijk om een deel of de gehele verbrandingslucht van buitenaf aan te voeren.

Een “EA” (External Air) uitvoering houdt in dat de haard beschikt over een mogelijkheid voor een aansluiting op een externe verbrandingsluchttoevoer. Indien hiervan de externe luchttoevoer wordt aangesloten wordt er een merendeel van de zuurstof uit de buitenlucht gehaald. Een “RS” (Room Sealed) uitvoering houdt in dat de haard geheel luchtdicht is waarbij alle benodigde zuurstof rechtstreeks vanaf buiten de woning wordt aangevoerd. De RS-uitvoering is zeer geschikt voor passief woningen. 

Dik Geurts Kalle houtkachelDik Geurts Kalle houtkachel