Over Dik Geurts houtkachel

Dik Geurts is een Nederlandse houtkachel fabrikant en onderdeel van de eeuwenoude kwaliteitsproducent Dru Verwaming. Een houtkachel van Dik Geurts staat voor een schone verbranding en optimaal gebruiksgemak!

Facebook

Volg Dik Geurts op Facebook voor actuele informatie.

Website

Bekijk de website van Karel de Kachelkraker om het actuele assortiment te zien.

Twitter

Volg Dik Geurts op Twitter voor actuele informatie.

Over de Dik Geurts houtkachel

Oer Hollands Dik Geurts

Dik Geurts is een authentiek Nederlands kachelmerk en produceert houtkachels en houthaarden van sublieme kwaliteit. Inmiddels is de haardenfabrikant al jarenlang toonaangevend op het gebied van design en verbrandingstechniek. Een houtkachel van Dik Geurts staat voor ambachtelijke vakmanschap en is ontworpen met passie. 

Ondertussen is Dik Geurts uitgegroeid tot één van de grootste kachelfabrikanten van de markt. Dit heeft ertoe geleidt dat Dik Geurts onderdeel heeft mogen worden van het grote Dru Verwarming BV, een haardenproducent met eeuwen aan ervaring van het fabriceren van kwaliteitsproducten.

Dik Geurts Folke houtkachelDik Geurts Folke houtkachel

Gebruiksgemak van Dik Geurts

Dik Geurts gelooft in de kracht van eenvoud. Daarom is een houtkachel van Dik Geurts simpel te bedienen en uitermate functioneel. De houthaarden zijn met één enkele luchtschuif nauwkeurig te reguleren.

Dik Geurts Modivar 5 houtkachelDik Geurts Modivar 5 houtkachel

Uitzonderlijk in ontwerp

Iedere houtkachel van Dik Geurts heeft haar eigen unieke uitstraling. Bij Dik Geurts gaat er veel aandacht uit naar het ontwerp van haar houtkachels.

Het assortiment varieert van neutrale modellen tot uitzonderlijke designhaarden. Zo is de neutrale Dik Geurts Ivar een populaire smaakmaker in ieder interieur. Daarnaast zijn er vele uitblinkers in het assortiment zoals de robuuste Dik Geurts Lars of de retro Dik Geurts Jannik. Ook voor moderne interieurs heeft Dik Geurts een veelzijdig aanbod. De strakke Dik Geurts Kalle of de Dik Geurts Vidar Triple zijn hiervoor spraakmakende voorbeelden. Daarnaast fabriceert Dik Geurts ook verschillende designhaarden zoals de ronde Dik Geurts Odin of de strakke Dik Geurts Bora Corner.

De kracht van een Dik Geurts

Waarom zijn de haarden van Dik Geurts zo populair op de markt? Wellicht heeft het te maken met de charme van het oer-Hollandse merk met de nuchtere uitstraling. Een haard van Dik Geurts moet degelijk en betrouwbaar zijn. Er wordt een strenge standaard voor kwaliteit gehanteerd bij de fabrikant. Daarom komt het vaak voor dat het rendement van een Dik Geurts hoger is dan bij vergelijkbare houtkachels.

Slechts één van de vele voorwaarden die Dik Geurts zichzelf stelt voorafgaand aan productie is dat de haarden voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en certificering.

Dik Geurts Vidar Triple houtkachelDik Geurts Vidar Triple houtkachel 

Varianten gesloten systeem

Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Daarnaast worden er steeds meer ventilatiesystemen toegepast in de nieuwbouw of rennovaties van woningen. Een houtkachel heeft een flinke hoeveelheid zuurstof nodig om de verbranding op niveau te houden. Daarom heeft Dik Geurts een tweetal technieken toegepast op diverse houtkachels uit het assortiment. Deze technieken maken het mogelijk om een deel of de gehele verbrandingslucht van buitenaf aan te voeren.

Een “EA” (External Air) uitvoering houdt in dat de haard beschikt over een mogelijkheid voor een aansluiting op een externe verbrandingsluchttoevoer. Indien hiervan de externe luchttoevoer wordt aangesloten wordt er een merendeel van de zuurstof uit de buitenlucht gehaald. Een “RS” (Room Sealed) uitvoering houdt in dat de haard geheel luchtdicht is waarbij alle benodigde zuurstof rechtstreeks vanaf buiten de woning wordt aangevoerd. De RS-uitvoering is zeer geschikt voor passief woningen. 

Dik Geurts Kalle houtkachelDik Geurts Kalle houtkachel