Over Beaufort houtkachels

De Beaufort houtkachel is van Nederlandse makelaardij en een doorontwikkeling van de meest populaire houtkachel op de markt. Een Beaufort houtkachel is dankzij het Triple Pilot systeem zeer nauwkeurig te bedienen en voldoet aan de strengste eisen.

Facebook

Volg Beaufort kachels op Facebook voor actuele informatie.

Website

Bekijk de website van Beaufort kachels om nog meer informatie te krijgen.

Twitter

Volg Beaufort kachels op Twitter voor actuele informatie.

Over de Beaufort houtkachel

Authentieke sfeer en warmte

De Beaufort is een Nederlands product en een doorontwikkeling van de meest populaire houtkachel op de markt. Het concept van een robuuste vrijstaande houtkachel is gecombineerd met prestaties die u van een moderne houtkachel mag verwachten. De focus bij het ontwikkelen van de Beaufort houtkachel lag op het verminderen van warmteverlies en uitstoot. Daarnaast weergeeft de Beaufort een sfeervol en gezellig houtvuur. De Beaufort is een tijdloze en degelijke kachel met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Beaufort Advanced 6 kW houtkachelBeaufort Advanced 6 kW houtkachel

De eisen van de Beaufort

Een Beaufort houtkachel is duurzaam en gemaakt voor echte stookliefhebbers. De verbranding van een  Beaufort kan zeer nauwkeurig geregeld worden door het toepassen van een innovatief verse lucht systeem. 

De Beaufort houtkachel is van binnen bekleed met vuurvaste vermiculiet stenen. Hierdoor wordt het rendement van de Beaufort verhoogd. Het resultaat van deze toepassing is dat de Beaufort aan de strengste normeringen voldoet.

Beaufort houtkachel

Het uiterlijk van de Beaufort

Een Beaufort herken je aan het industriële karakter van de kachel. Kenmerken zoals zichtbare deurscharnieren en afgeronde staalwerk zorgt voor een robuuste uitstraling en dat de haard in ieder interieur tot zijn recht komt. Door de modulaire opbouw van de  Beaufort kunt u de kachel naar voorkeur personaliseren.

De Beaufort Classic

De oorspronkelijke Beaufort mag inmiddels wellicht door het leven gaan als klassieker, echter kan deze kachel nog talloze jaren met de tijd mee. Het model Classic doet haar naam eer aan door de authentieke uitstraling. Kenmerken zijn twee zichtbare luchtschuiven aan de voorzijde en een retro handgreep. Ook het logo ontwerper is zichtbaar in het staalwerk.

Beaufort Classic 8 kW houtkachelBeaufort Classic 8 kW houtkachel

De Beaufort Advanced

De Beaufort Advanced is een doorontwikkeling van de originele Classic uitvoering. Het model Advanced heeft een strakkere uitstraling waarbij alle luchtschuiven aan de rechterzijde van de haard zijn geïntegreerd. Van binnen zijn er ook aanpassingen aangebracht zoals het toevoegen van een tweede vlamplaat en de mogelijkheid  voor een externe luchttoevoer. Deze laatste toevoeging maakt de Beaufort Advanced ook zeer geschikt voor passieve woningen of nieuwbouw woningen.

Beaufort Advanced 6 kW houtkachelBeaufort Advanced 8 kW houtkachel

De Beaufort serie

Twee verschillende series houtkachels van Beaufort bestaan ieder uit drie modellen die variëren in formaat en capaciteit. De kleinste Beaufort heeft 6 kilowatt aan vermogen en is met name geschikt voor kleinere of goed geïsoleerde woonruimten. Het middelgrote model Beaufort heeft 8 kilowatt aan vermogen en is geschikt voor woonruimten van gemiddeld formaat. Tot slot heeft de grootste Beaufort houtkachel 11 kilowatt aan vermogen en is voornamelijk geschikt voor grotere of minder geïsoleerde ruimten verwarmen.

Beaufort Advanced 11 kW houtkachelBeaufort Advanced 11 kW houtkachel

De techniek achter een Beaufort

De Beaufort houtkachel heeft een dubbelwandig stalen mantel waardoor er veel convectiewarmte afgegeven wordt. In tegenstelling tot gietijzerkachels voorziet een convectiekachel zoals de Beaufort de ruimte van een gelijkmatige warmteverdeling door de circulatie van koude en warmte lucht.

Het vizier stond tijdens de ontwikkeling van de Beaufort gericht op een maximaal rendement en minimalisering van de uitstoot. Door gebruik te maken van vermiculiet bekleding en het plaatsen van een dikwandige vlamplaat wordt de warmte zo lang mogelijk in de verbrandingskamer vastgehouden. Op deze manier krijgt de kachel zo veel mogelijk gelegenheid om de warmte af te geven aan haar omgeving in plaats van te verliezen in het rookkanaal.

Beaufort Classic 6 kW houtkachelBeaufort Classic 6 kW houtkachel

Triple Pilot systeem

De Beaufort houtkachels zijn voorzien van een geavanceerd luchtregelingssysteem. Dit wordt ook wel het Triple Pilot systeem genoemd. Drie luchtschuiven voorzien het vuur van zuurstof. Bij iedere luchtschuif wordt de verbrandingslucht via een andere weg aangevoerd. Door het Triple Pilot systeem is de Beaufort houtkachel beter regelbaar dan ooit tevoren en in staat om onder de meest moeilijkste omstandigheden te functioneren.

Beaufort Classic 11 kW houtkachelBeaufort Classic 11 kW houtkachel

De accessoires voor een Beaufort

Iedere Beaufort houtkachel kan uitgerust worden met een Woodstacker voetstuk. Door een Woodstacker onder de Beaufort te plaatsen kunt u het vuur letterlijk op een hoger niveau ervaren.

Beaufort Woodstacker

Voor de kookliefhebbers heeft Beaufort een bakoven compartiment ontwikkeld. Door gebruik te maken van de bakoven bovenop de Beaufort kunt u al snel heerlijke gerechten bereiden in uw houtkachel. 

Beaufort bakoven

De bovenzijde van de Beaufort kan worden voorzien van een op maat gemaakte speksteenplaat. Speksteen is een natuurlijk materiaal en slaat warmte op. Vervolgens geeft speksteen zachte stralingswarmte geleidelijk af aan haar omgeving.

Beaufort speksteentop

Wilt u genieten van een echte open haard beleving? Dan kunt u een vonkenschermdeur aan uw Beaufort toevoegen. Het scharnier van de deur is eenvoudig te demonteren u de deur moeiteloos kan verwisselen.

Beaufort vonkenschermdeur

Tot slot is er voor de barbecue liefhebbers een op maat gemaakt rooster verkrijgbaar zodat u zelfs tijdens slechte weersomstandigheden kunt genieten van een gezellige barbecue bij de kachel.

Beaufort houtkachel