Over de Barbas houtkachel

Barbas is een Nederlandse producent van houtkachels en houthaarden. Een houtkachel van Barbas herkent u aan zijn eigentijdse uitstraling en solide constructie.

Facebook

Volg Barbas op Facebook voor actuele informatie.

Website

Bekijk de website van de Haardenspecialist voor nog meer informatie en een inzicht in de houtkachels van Barbas.

Youtube

Volg Barbas op Youtube voor video's van de houtkachels van Barbas

Over de Barbas houtkachel

Over Barbas Bellfires

Barbas Bellfires is een Nederlandse kachelproducent voor de sfeerhaardenindustrie. Bellfires verzorgt het assortiment kachels en haarden op gas terwijl Barbas zich bezig houdt met het ontwerpen, ontwikkelen en fabriceren van houtkachels en houthaarden.

Barbas BOX 40 houtkachel

Barbas BOX 40 houtkachel

Haarden van een hoog kaliber

Barbas gebruikt in de productie van de houtkachel oerdegelijke materialen. Zo is de verbrandingskamer bekleed met beton keramiek. Dit maakt een zuivere verbranding mogelijk en verhoogt het rendement van de haard.

Een Barbas houtkachel heeft een dubbelwandig stalen mantel. Daarom kan er veel convectiewarmte afgegeven worden. Deze mantel is gemaakt van acht millimeter dik staal. Ten eerste speelt dit degelijke materiaal een rol in de robuuste uitstraling van de houtkachel. Ten tweede garandeert het materiaal dat u jarenlang mag genieten van uw eigen Barbas houtkachel.

Barbas BOX 55 houtkachel

Barbas Box 55 houtkachel

Kwaliteit door ervaring 

Barbas heeft door de jaren een flinke hoeveelheid aan ervaring opgebouwd. Door middel van deze ervaring weet Barbas wat haar klanten belangrijk vinden in de zoektocht naar een nieuwe houtkachel. Voortdurend wordt er onderzocht hoe een Barbas houtkachel nog efficiënter en milieuvriendelijker kan zijn. Door de passie voor het vakmanschap ontstaan er talloze productverbeteringen. 

Barbas BOX 67 houtkachel

Barbas BOX 67 houtkachel

Een stijlvolle uitstraling

Barbas fabriceert haarden die erg gewaardeerd worden door het grote publiek. Niet alleen staat een Barbas houtkachel garant voor kwaliteit en een fijne verbranding, maar ook het uiterlijk van een Barbas spreekt boekdelen. Iedere Barbas is strak gevormd, heeft een minimalistisch uiterlijk waarbij er veel aandacht uitgaat naar de grote ruit. Het staalwerk van de haard is van dikwandig materiaal gemaakt waardoor de Barbas een uniek uiterlijk op de markt brengt. Een neutraal ontwerp dat voor ieder interieur geschikt is.

Barbas Unilux-6 52 inzethaard

Barbas Unilux-6 52 inzethaard

Barbas Unilux-6 70 inzethaard

Barbas Unilux-6 70 inzethaard

De Barbas BOX vrijstaande houtkachels

Barbas heeft een omvangrijke serie aan vrijstaande houtkachels. Deze houthaarden staan beter bekend als de Barbas BOX. Kenmerkend aan de BOX houtkachel is het strakke uiterlijk. Ieder model uit de BOX-serie is uniek door de dimensies van het toestel en de variatie in de hoogte-breedte verhouding. 

Barbas BOX houtkachels

De Barbas BOX Panorama

De BOX Panorama is de nieuwste serie van Barbas en blijkt buitengewoon populair op de markt. Met de introductie van deze driezijdige houtkachels beantwoordt Barbas waar de markt om vraagt. Namelijk meer glasoppervlak en daarom meer zicht op het vuur. Bovendien is het strakke uiterlijk van de Barbas BOX houtkachel hierbij onaangetast.

Barbas BOX Panorama 65 houtkachel

Barbas BOX Panorama 65 houtkachel

Inzethaarden van Barbas

Naast de vrijstaande houtkachels van Barbas biedt de Nederlandse haardenfabrikant ook een oplossing voor het plaatsen van een kachel bij bestaande situaties. Heeft u namelijk nog een open haard die u weinig of niet meer gebruikt? Bij het plaatsen van een inzethaard stookt u een stuk veiliger en efficiënter. Doordat er bij een open haard circa 80% van het rendement verloren gaat brengt een inzethaard ongeveer 80% rendement op. Op deze manier verbruikt u veel minder hout terwijl de haard veel meer warmte afgeeft. Daarnaast stookt een inzethaard in combinatie met een goed rookkanaal veel veiliger dan een open haard. 

Een inzethaard is voor iedere situatie verkrijgbaar. Deze inzethaarden variëren in dimensies en afmetingen. Er zijn diverse kadervarianten beschikbaar voor een Barbas inzethaard ter afwerking van iedere situatie. 

Barbas Unilux-6 265 inzethaard

Barbas Unilux-6 265 inzethaard

Barbas Unilux-6 inzethaarden

De Unilux-6 serie inzethaarden van Barbas kenmerkt zich door haar strakke vorm en geringe inbouwdiepte. Deze serie bestaat uit negen diverse frontmodellen waarbij de verhouding van de verbrandingskamer gelijk is aan die van datzelfde model uit de Barbas BOX serie houtkachels. Het concept van de Unilux-6 stond dan ook aan de basis voor de productie van de vrijstaande serie. Ten slotte is de Unilux-6 serie aangevuld met twee hoekhaarden en twee driezijdige houthaarden. 

Barbas Unilux-6 55 inzethaard

Barbas Unilux-6 55 inzethaard

Barbas Universal-6 inzethaarden

De Barbas Universal-6 inzet houthaarden beschikken over een schuin aflopende branderkamer. Een Universal van Barbas is aan de achterzijde minder breed dan aan de voorzijde van het toestel. Daardoor is de Universal-6 serie geschikt voor bestaande situaties met een soortgelijke vorm. Daarnaast kan een Barbas Universal-6 inzethaard uitgerust worden met een optionele ventilator voor extra stookcomfort.

Barbas Universal-6 80 inzethaard

Barbas Universal-6 80 inzethaard

Barbas Falcon inbouwhaarden

De Barbas Falcon is een serie inbouwhaarden die volledig lekdicht zijn. Daarmee zijn ze zeer geschikt voor passieve woningen. Barbas heeft de Falcon serie bekleed met een stijlvol gietijzeren interieur. Niet alleen geeft dit de haard een robuust uiterlijk maar ook zijn er kwalitatieve voordelen zoals een verhoogd rendement en een langere levensduur.

Een inbouwhaard zoals de Falcon is erg toepasbaar voor nieuw vorm te geven situaties.

Barbas Falcon 73 63 inbouwkader

Barbas Falcon 73 63 inbouwhaard