Over Austroflamm houtkachels

Austroflamm is een Oostenrijkse haardenfabrikant en produceert designhaarden van excellente kwaliteit. Door decennialange ervaring is Austroflamm uitgegroeid tot een toonaangevende kachelfabrikant.

Website

Bekijk de website van de Haardenspecialist voor meer informatie en een inzicht in de haarden van Austroflamm.

Over Austroflamm houtkachels

Austroflamm designhaarden

Austroflamm is een Oostenrijkse houtkachelfabrikant en fabriceert designhaarden van geweldige kwaliteit. Een houtkachel van Austroflamm herkent u aan het unieke stijlvolle design, waarbij geen enkel detail onopgemerkt is gebleven. Naast de waanzinnige uitstraling van een Austroflamm houtkachel worden de haarden uit hoogwaardige materialen vervaardigd. Materialen zoals gietijzer, staal, een keramische ruit en interieur. Details van Inox en notenhout vindt u terug in het uiterlijk van de haard. 

Achter de schermen van een Austroflamm

Austroflamm heeft iedere houtkachel van binnen bekleed met een eigen ontwikkelde “Keramott” keramische stenen. Deze stenen zorgen voor een langere levensduur van de houtkachel en zorgen voor een betere betere hittereflectie.

Door zijdelingse groeven in het interieur ontstaat er een luchtstroming in de kachel wat in een nog schonere verbranding resulteert. 

Daarnaast blijft de ruit van een Austroflamm houtkachel erg lang schoon. Een vereiste hiervoor is wel dat u de juiste brandstof verbruikt en de luchttoevoer beheerst bedient.

Austroflamm Lux houtkachel

Austroflamm Lux houtkachel

 

Redenen om voor een Austroflamm houtkachel te gaan

Austroflamm is één van de grootste kachelfabrikanten ter wereld. Om deze positie in de markt te behouden wordt er voortdurend in onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd. Een Austroflamm houkachel beschikt dus altijd over de meest moderne techniek.

De techniek in combinatie met de gebruikte materialen van een Austroflamm zorgt voor een zeer efficiënte verbranding waarbij er relatief weinig hout wordt verbruikt. Daarnaast staat een Austroflamm houtkachel voor een milieuvriendelijke verbranding. De CO-uistoot bedraagt minder dan 0,05% Hierdoor passeert Austroflamm ruimschoots de strengste Europese normen.

Austroflamm houdt rekening met de verschillende wensen van haar klanten. Zo zijn er voor vele verschillende modellen diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Ook kunt u kiezen uit meerdere accessoires en opties. Daarnaast zijn er haarden verkrijgbaar uit verschillende prijscategorieën.

Een Austroflamm houtkachel heeft een dubbelwandige constructie waardoor er niet alleen stralingswarmte, maar ook convectiewarmte wordt afgegeven.

Revolutionaire technieken

Enkele modellen uit het assortiment van Austroflamm kunnen worden voorzien van het Heat Memory System. Hierbij wordt de houtkachel met speciale stenen uitgerust die voor een langere warmteafgifte, een hoger rendement en een lager houtverbruik zorgen.

De X-tra technologie is een combinatie van het Heat Memory System met een speciale warmtewisselaar en nog meer warmte accumulerende stenen. Hierdoor ontstaat er een nog langere warmteafgifte en een nog lager brandstofverbruik .