Over Austroflamm houtkachels

Austroflamm is een Oostenrijkse haardenfabrikant en produceert designhaarden van excellente kwaliteit. Door decennialange ervaring is Austroflamm uitgegroeid tot een toonaangevende kachelfabrikant.

Website

Bekijk de website van de Haardenspecialist voor meer informatie en een inzicht in de haarden van Austroflamm.

Over Austroflamm houtkachels

Austroflamm designhaarden

Austroflamm is een Oostenrijkse houtkachelfabrikant en fabriceert designhaarden van geweldige kwaliteit. Een houtkachel van Austroflamm herkent u aan het unieke stijlvolle design, waarbij geen enkel detail onopgemerkt is gebleven. Naast de waanzinnige uitstraling van een Austroflamm houtkachel worden de haarden uit hoogwaardige materialen vervaardigd. Materialen zoals gietijzer, staal, een keramische ruit en interieur. Details van Inox en notenhout vindt u terug in het uiterlijk van de haard. 

Achter de schermen van een Austroflamm

Austroflamm heeft iedere houtkachel van binnen bekleed met een eigen ontwikkelde “Keramott” keramische stenen. Deze stenen zorgen voor een langere levensduur van de houtkachel en zorgen voor een betere betere hittereflectie.

Door zijdelingse groeven in het interieur ontstaat er een luchtstroming in de kachel wat in een nog schonere verbranding resulteert. 

Daarnaast blijft de ruit van een Austroflamm houtkachel erg lang schoon. Een vereiste hiervoor is wel dat u de juiste brandstof verbruikt en de luchttoevoer beheerst bedient.

Austroflamm Lux houtkachel

Austroflamm Lux houtkachel

Redenen om voor een Austroflamm houtkachel te gaan

Austroflamm is één van de grootste kachelfabrikanten ter wereld. Om deze positie in de markt te behouden wordt er voortdurend in onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd. Een Austroflamm houkachel beschikt dus altijd over de meest moderne techniek.

De techniek in combinatie met de gebruikte materialen van een Austroflamm zorgt voor een zeer efficiënte verbranding waarbij er relatief weinig hout wordt verbruikt. Daarnaast staat een Austroflamm houtkachel voor een milieuvriendelijke verbranding. De CO-uistoot bedraagt minder dan 0,05% Hierdoor passeert Austroflamm ruimschoots de strengste Europese normen.

Austroflamm Wien houtkachel

Austroflamm Wien houtkachel

Austroflamm houdt rekening met de verschillende wensen van haar klanten. Zo zijn er voor vele verschillende modellen diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Ook kunt u kiezen uit meerdere accessoires en opties. Daarnaast zijn er haarden verkrijgbaar uit verschillende prijscategorieën.

Een Austroflamm houtkachel heeft een dubbelwandige constructie waardoor er niet alleen stralingswarmte, maar ook convectiewarmte wordt afgegeven.

Revolutionaire technieken

Enkele modellen uit het assortiment van Austroflamm kunnen worden voorzien van het Heat Memory System. Hierbij wordt de houtkachel met speciale stenen uitgerust die voor een langere warmteafgifte, een hoger rendement en een lager houtverbruik zorgen.

De X-tra technologie is een combinatie van het Heat Memory System met een speciale warmtewisselaar en nog meer warmte accumulerende stenen. Hierdoor ontstaat er een nog langere warmteafgifte en een nog lager brandstofverbruik . 

Austroflamm Mo Duo

De Austroflamm Mo Duo vervult in één keer al uw (verwarmings) wensen. Dit combinatieapparaat kan worden verwarmd met pellets of brandhout en combineert zo het beste van twee werelden: het comfort van een automatische pellethaard met automatische thermostaat of timerprogrammering en het onvergelijkbare vlammenpatroon van knetterend brandhout.

Austroflamm Mo Duo houtkachel pelletkachel

Austroflamm Mo Duo hybride houtkachel

Het rijke assortiment van Austroflamm

Naast de vrijstaande houtkachels produceert Austroflamm een ruime selectie houthaarden met verschillende modellen. Tot deze selectie behoren fronthaarden, hoekhaarden, driezijdige haarden, tunnelhaarden en room dividers. Deze haarden zijn uitgerust met een lift- of draaideur en kunnen strak in een wand weggewerkt worden. Het accent komt hierbij volledig op de verbrandingskamer te liggen waarbij minimale lijsten zichtbaar zijn.

Austroflamm 64 S3 inbouwhaard

Austroflamm 64 S3 inbouwhaard

Austroflamm Woody

Op het eerste gezicht maakt Woody indruk met zijn elegante houten voet en nobel houten handvat. Even bijzonder is de ovale gietijzeren deur in staand formaat en de schuine bovenzijde. De Woody is ook 10 cm hoger dan Woody Xtra: de speciale versie exclusief van Austroflamm, voor meer dan 12 uur opslagwarmte! De perfecte partner voor de Woody is onze mooie en praktische Woodbox. Uiteraard is deze ook verkrijgbaar als accessoire voor elke andere oven.

Austroflamm Woody Houtkachel

Austroflamm Woody houtkachel

Austroflamm Clou

Een echt hoogtepunt voor wie op zoek is naar iets heel anders: ronde deuren, ovale carrosserie en een grote deurkruk van elegant notenhout resulteren in een ongewone combinatie die zeker niet in elke woonkamer te vinden is. Net zo bijzonder, zo niet ongebruikelijk voor Austroflamm-modellen, is het fantastische Xtra-warmteopslagsysteem voor meer dan 12 uur opslagwarmte. En nu is er ook een iets kleiner hoogtepunt: Clou compact heeft kleinere afmetingen en verwarmingsvermogen, maar is net zo buitengewoon.

Austroflamm Clou Compact houtkachel

Austroflamm Clou houtkachel

Austroflamm Heidi Back

Bakken, braden, verwarmen … en er nog steeds ongelooflijk goed uitzien? Alleen Heidi kan dat! Niet mevrouw Klum of Alm-Öhis kleindochter, maar onze nieuwe oven. Een constant grote keramische plaat biedt voldoende ruimte om warm te blijven, terwijl in het bakcompartiment b.v. Braadstukken, gebak, pizza of brood kunnen worden bereid. De plezierfactor wordt natuurlijk niet verwaarloosd bij verwarming. Een ruime gietdeur biedt een onbeperkt zicht op de vlammen terwijl u geniet van de behaaglijke warmte. De kers op de taart is de nieuwe Air+ luchtregeling die automatisch de luchttoevoer regelt en zo voor perfecte verwarmingsresultaten zorgt!

Austroflamm Heidi houtkachel

Austroflamm Heidi Back houtkachel