Over de Altech houtkachel

Altech is een Nederlandse haardenfabrikant en produceert duurzame speksteenkachels waarbij de warmte wordt opgeslagen en gelijkmatig afgegeven aan de omgeving.

Facebook

Volg Altech op Facebook voor actuele informatie.

Website

Bekijk de website van de Kachelkraker voor een inzicht in het actuele assortiment houtkachels van Altech.

Over de Altech houtkachel

Over de Altech houtkachel

Altech is een Nederlandse haardenfabrikant en maakt sfeervolle speksteenkachels voor de haardenindustrie. Een houtkachel van Altech is bekleed met een flinke speksteenmassa die de geproduceerde warmte opslaat en geleidelijk aan haar omgeving afgeeft. 

Het assortiment van Altech bestaat uit verschillende modellen speksteenkachels die per model variëren. Naast de verschillende modellen zijn er ook nog diverse verkrijgbare accessoires zoals een Depot voetstuk of een Gourmet bakoven. Zo kunt u uw eigen kachel geheel naar wens samenstellen.

De houtkachel van Altech heeft naast de massieve speksteen bekleding een basisconstructie van gietijzer. Door gebruik van deze robuuste materialen bent u ervan verzekerd dat uw Altech houtkachel jarenlang mee zal gaan.

De ervaring van Altech

Altech ontwerpt en produceert inmiddels al 40 jaar lang speksteenkachels van topkwaliteit. Door de ervaring en de mogelijkheden om eigen kachels te ontwikkelen heeft Altech ook nieuwe technieken weten toe te passen. Hierdoor branden de speksteenkachels van Altech niet alleen zeer sfeervol, maar ook erg efficiënt. 

Altech speksteenkachels

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Altech hoog in het vaandel. Het doel is om een houtkachel zo duurzaam mogelijk te maken door de verbrandingsefficiëntie te verbeteren en de uitstoot tot een minimum te beperken.

De speksteen bekleding van de Altech houtkachel speelt daarin een enorm belangrijke rol. Een Altech houtkachel kan eventueel ook met een katalysator worden uitgerust. Deze katalysator zorgt voor een nog grotere afname van de uitstoot, minder geurbelasting en verhoging van het rendement.

Speksteen werkt als een soort accu. De warmte wordt opgeslagen in de speksteenmassa en over en langdurig gelijkmatig afgegeven aan haar omgeving. Op deze wijze haalt u met een Altech houtkachel meer warmte uit een kleinere hoeveelheid brandstof. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee!

Altech speksteenkachels

De warmte die bij deze verbranding ontstaat wordt door het speksteen zo optimaal mogelijk benut. Daardoor ontstaat een bijzonder hoog rendement dat optimaal bijdraagt aan het verwarmen van uw woning.

Naast de vele ecologisch en economische voordelen voegt u met een Altech houtkachel ook een sfeervolle warmtebron toe aan uw woning. Tot slot levert een speksteenkachel een zachte en aangename stralingswarmte. 

Altech speksteenkachels

Een Altech houtkachel als alternatief op uw dagelijkse houtkachel

Altech combineert de oerkracht van speksteen sinds 1980 met baanbrekende innovaties. het resultaat; eenvoudig te bedienen kachels, die maximale warmte uit een blok hout halen, milieuvriendelijk verbranden en CO2-neutraal stoken.

De verschillende modellen met de diverse opties binnen het assortiment van Altech geven u een ruime keuze om de haard van uw dromen samen te stellen. Past de grijsblauwe kleur van naturel speksteen simpelweg niet in uw interieur thuis? Altech biedt de mogelijkheid om haar haarden ook in een zwarte, grijze of antracietkleurige uitvoering te leveren. Zo profiteert u van de voordelen van het speksteen maar haalt u een neutrale kachel in huis! 

De spekteenkachels van Altech

Hieronder vindt u een kijkje in het assortiment en de verschillende series houtkachels van Altech.

Noblès serie

De Altech Noblès is de kleinste speksteenkachel in het assortiment van Altech. In tegenstelling tot de omvang van dit model heeft de houtkachel echter grote kwaliteiten. De Altech Noblès is zeer geschikt voor goed geïsoleerde woningen door het lagere vermogen. Geniet van urenlange zachte stralingswarmte. 

Altech Nobles Speksteenkachel

Eclips serie

De Altech Eclips is een speksteenkachel van gemiddeld formaat en is ovaal gevormd. Deze kachel heeft een rookgeleidingssysteem van maar liefst twee meter lang. Hierdoor krijgen de rookgassen meer tijd om warmte aan het speksteen af te geven. Het rendement van de Eclips wordt hierdoor vergroot tot wel 89%.

Altech Eclips speksteenkachel

Ecosy serie

De Altech Ecosy heeft een gebalanceerde verhouding tussen rendement en uitstoot. De kachel heeft in het uiterlijk veel weg van de Edlips maar heeft iets meer vermogen en een eenvoudiger verbrandingsproces.

Altech Ecosy Speksteenkachel

Grande Noblès serie

De Grande Noblès is de grotere uitvoering van de bovenstaande Noblès serie. Deze houtkachels hebben een strak en tijdloze uitstraling. De houtkachel vindt hierdoor in ieder interieur een thuis.

Altech Grande Nobles Speksteenkachel

Torus serie

De Torus is een strak model met een verticale rechthoekige vorm. De houtkachel is van gemiddeld formaat en kan door het neutrale uiterlijk in ieder woonstijl terecht.

Altech Torus speksteenkachel

Vision serie

De Altech Vision is een klassiek model met authentieke uitstraling. De prestaties van de haard zijn echter zeer bijdetijds. De Altech Vision is zeer karakteristieke haard en een ongekend succesverhaal op de markt. Zoekt u daarom een nieuwe speksteenkachel in een retro jasje? Dan is de Altech Vision zeker het overwegen waard.

Altech Vision speksteenkachel

Massiv serie

Tot slot kon een massieve speksteenkachel niet uit het assortiment van de speksteenspecialist wegblijven. Daarom heeft Altech de massieve speksteenkachel, met een niet onverwachte benaming, Massiv ontwikkeld. Een vuistregel voor speksteen luidt: hoe meer speksteenmassa een houtkachel bezit, hoe langer de warmteafgifte zal duren. Een kachel zoals de Massiv wordt bij ter plekke u thuis opgebouwd. 

Altech Massiv Speksteenkachel