Over de Altech houtkachel

Altech is een Nederlandse haardenfabrikant en produceert duurzame speksteenkachels waarbij de warmte wordt opgeslagen en gelijkmatig afgegeven aan de omgeving.

Facebook

Volg Altech op Facebook voor actuele informatie.

Website

Bekijk de website van de Kachelkraker voor een inzicht in het actuele assortiment houtkachels van Altech.

Over de Altech houtkachel

Over de Altech houtkachel

Altech is een Nederlandse haardenfabrikant en maakt sfeervolle speksteenkachels voor de haardenindustrie. Een houtkachel van Altech is bekleed met een flinke speksteenmassa die de geproduceerde warmte opslaat en geleidelijk aan haar omgeving afgeeft.

Het assortiment van Altech bestaat uit verschillende modellen speksteenkachels die per model variëren. Naast de verschillende modellen zijn er ook nog diverse verkrijgbare accessoires zoals een Depot voetstuk of een Gourmet bakoven. Zo kunt u uw eigen kachel geheel naar wens samenstellen.

De houtkachel van Altech heeft naast de massieve speksteen bekleding een basisconstructie van gietijzer. Door gebruik van deze robuuste materialen bent u ervan verzekerd dat uw Altech houtkachel jarenlang mee zal gaan.

Altech speksteenkachels

Een Altech houtkachel als alternatief op uw dagelijkse houtkachel

Altech combineert de oerkracht van speksteen sinds 1980 met baanbrekende innovaties. het resultaat; eenvoudig te bedienen kachels, die maximale warmte uit een blok hout halen, milieuvriendelijk verbranden en CO2-neutraal stoken.

De verschillende modellen met de diverse opties binnen het assortiment van Altech geven u een ruime keuze om de haard van uw dromen samen te stellen. Past de grijsblauwe kleur van naturel speksteen simpelweg niet in uw interieur thuis? Altech biedt de mogelijkheid om haar haarden ook in een zwarte, grijze of antracietkleurige uitvoering te leveren. Zo profiteert u van de voordelen van het speksteen maar haalt u een neutrale kachel in huis!

De ervaring van Altech

Altech ontwerpt en produceert inmiddels al 40 jaar lang speksteenkachels van topkwaliteit. Door de ervaring en de mogelijkheden om eigen kachels te ontwikkelen heeft Altech ook nieuwe technieken weten toe te passen. Hierdoor branden de speksteenkachels van Altech niet alleen zeer sfeervol, maar ook erg efficiënt. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Altech hoog in het vaandel. Het doel is om een houtkachel zo duurzaam mogelijk te maken door de verbrandingsefficiëntie te verbeteren en de uitstoot tot een minimum te beperken.

De speksteen bekleding van de Altech houtkachel speelt daarin een enorm belangrijke rol. Een Altech houtkachel kan eventueel ook met een katalysator worden uitgerust. Deze katalysator zorgt voor een nog grotere afname van de uitstoot, minder geurbelasting en verhoging van het rendement.

Speksteen werkt als een soort accu. De warmte wordt opgeslagen in de speksteenmassa en over en langdurige periode gelijkmatig afgegeven aan haar omgeving. Op deze wijze haalt u met een Altech houtkachel meer warmte uit een kleinere hoeveelheid brandstof. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee!

Altech speksteenkachels

De warmte die bij deze verbranding ontstaat wordt door het speksteen zo optimaal mogelijk benut. Daardoor ontstaat een bijzonder hoog rendement dat optimaal bijdraagt aan het verwarmen van uw woning.

Naast de vele ecologisch en economische voordelen voegt u met een Altech houtkachel ook een sfeervolle warmtebron toe aan uw woning. Tot slot levert een speksteenkachel een zachte en aangename stralingswarmte.